Nils Grandelius: Nepo-Carlsen blir en VM-match väl värd att följa

Publicerad 26 april, 2021 av Ingemar Falk

Ian Nepomnjasjtjij betraktar ställningen mot Maxime Vachier-Lagrave. Foto: Lennart Ootes/FIDE

Sverigeettan Nils Grandelius som analyserat alla ronder i Kandidatturneringen tycker att den klare segraren Ian Nepomnjasjtjij i Kandiddatturneringen blir en väl värd utmanare till världsmästaren Magnus Carlsen, Norge.

I november kommer de att spela en match om VM-titeln i Dubai.

– Det är två spelare med olika spelstilar, och jag tror att det blir en öppen match med vinster åt båda håll under matchens gång, säger Nils Grandelius.

Här analyserar han Ian Nepomnjasjtjijs parti mot Maxime Vachier-Lagrave på måndagen. Ett parti som betydde att ”Nepo” säkrade segern. I slutet av videon ger Nils Grandelius sin bedömning hur VM-matchen Carlsen–Nepomnjasjtjij kan gestalta sig

Hela videoserien: