Dramat före kvalet: norske stormästaren till sjukhus

Publicerad 9 mars, 2021 av Ingemar Falk

Norges schackstormästare Johan-Sebastian Christiansen är på sjukhus och kan inte spela i tisdagskvällens kval till Champions chess tour. Foto: Privat/Twitter

Startfältet med Sverigettan Nils Grandelius i kvalet till Champions chess tour nu på tisdagskvällen släpptes sent.

På morgonen kom förklaringen. En av de fyra inbjudna, norrmannen Johan-Sebastian Christiansen, fick smärtor och fick föras akut till sjukhus. Där genomgick han en operation efter flera undersökningar under söndagen och måndagen.

Johan-Sebastian Christiansen skriver på Twitter från sjukhussängen att operationen gått bra, och att han räknar med att följa Champions chess tour på nätet. Av förklarliga skäl kan han inte spela den här gången, men förhoppningsvis får norrmannen en ny chans att kvala in till touren senare i år.

Live, kl 17.00: Följ champions chess tour-kvalet