Twitchstjärnan flydde från Texas-snön till Kalifornien för att spela schack

Publicerad 18 februari, 2021 av Ingemar Falk

Snö i Dallas med elkaos som följd. Då drog Twitcharen Nicole ”Neeko” Sanchez till Kalifornien för att kunna spela schack. Foto: Wikimedia och YouTube

Pogchamps 3 – schackturneringen där populära streamare på Twitch gör upp om segern med totalt 830 000 kronor i prispotten – har stött på oväntade problem.

Köldsmockan i Texas har slagit ut elen i delstaten och på onsdagskvällen fick streamaren xQc skjuta upp sitt parti. Utan ström gick det helt enkelt inte att komma ut på Internet.

”Neeko” flydde till en varmare plats. Foto: YouTube

Även Nicole ”Neeko” Sanchez drabbades av strömavbrott, men hon var så sugen på att kunna fortsätta turneringen att hon helt sonika flydde ett snötäckt Dallas och flög till Kalifornien där hon kopplade upp sig mot chess.com.

Här berättar hon mer om snökaoset i Texas:

Ansträngningen till trots blev det två förluster i mötet mot Benjyfishy vars riktiga namn är Benjy David Fish.

Partierna följdes av Anna Cramling på Twitch och du kan se en repris här:

Benjyfishy som skapat sig ett namn i spelet Fortnite har imponerat stort i inledningen av Pogchamps 3, men så får han också flera timmars schackträning av norske stormästaren Jon Ludvig Hammer – ett välkänt ansikte här i Sverige efter flera matcher i Elitserien och framgångsrikt deltagande i Rilton Cup.

Hammers lektioner med Benjyfishy läggs ut på norrmannens Twitchkanal, och här finns mycket matnyttigt för dig som just blivit intresserad av att schack och vill ta nästa steg i dina kunskaper.

Så här såg Hammers och Benjyfishys uppladdning ut på onsdagskvällen inför mötet mot just Neeko:

Samarbetet mellan Hammer och Benjyfishy är bara ett exempel på flera möten som skapats mellan schackmästare och amatörer under Pogchamps tre upplagor. Även våra svenska schackspelare Anna Cramling och Nils Grandelius har varit med och hjälpt streamare under tidigare turneringar.

Pogchamps har blivit den ”schack-happening” chess.com hoppats på, och tittarna får med alla livesändningar och träningspass både unerhållning och kunskap.