Magnus Carlsens schackimperium växer

Publicerad 2 februari, 2021 av Ingemar Falk

Nu är affären klar.

Chess 24, Chessable – och nu schacktidskriften New in Chess. Schackvärldsmästaren Magnus Carlsen bygger ut sitt imperium via sitt företag Play Magnus Group.

New in Chess ägare Allard Hoogland som nu alltså sålt till Play Magnus Group skriver i ett pressmeddelande att Magnus Carlsen varit prenumerant på tidningen i 20 år.

Men nu blir Magnus Carlsen mer än en prenumerant – nu äger han hela tidskriften.

Allard Hoogland skriver vidare på Chessbase:

”Det ingen anledning att oroa sig för att vi kommer att ändra vårt koncept. New In Chess-tidningen kommer att fortsätta vara redaktionellt oberoende, och vi fortsätter att publicera schackböcker. Yearbook som kommer ut med fyra nummer per år med öppningsnyheter blir också kvar.”

I pressmeddelandet finns också en kommentar från Magnus Carlsen:

”Att få med New In Chess in i Play Magnus Group är ett speciellt ögonblick för mig, eftersom jag alltid har sett fram emot att njuta av mina stormästarkollegors partianalyser, och att få studera de historiska pärlor som publicerats i tidningen. Jag har känt redaktionen sedan tidigt i min karriär och jag är glad att Play Magnus Group kommer att föra arvet vidare och inspirera unga schackspelare i många år framåt. ”