Magnus Carlsen kliver in på aktiebörsen

Publicerad 25 september, 2020 av Ingemar Falk

2020 har blivit ett år när miljonerna rullat för schackvärldsmästaren Magnus Carlsen. Det började tidigt på året med sponsorkontraktet med Unibet, då schack.se fick en intervju med honom – och 2020 ser ut att sluta med att schackvärldsmästaren går in på börsen. Foto: Lars OA Hedlund

Norska E24 skriver att schackvärldsmästaren Magnus Carlsens företag med appen Play Magnus är på väg in på börsen.

Börsintroduktionen sker den 8 oktober på handelsplatsen Merkur Market på Oslobörsen.

Planen är att ta in 400 miljoner kronor i en nyemission och aktieförsäljning före den 8 oktober. Magnus Carlsen själv kommer att sälja 20 procent av sina aktier för 25 miljoner kronor.

Play Magnus är en populär app till surfplattor och mobiler där du möter en fiktiv Magnus Carlsen vartefter han stiger i åldrarna. Att besegra Magnus Carlsen när han var 6–7 år är relativt enkelt, men betydligt svårare när han är 29…