Magnus Carlsen har straffspark

Publicerad 4 augusti, 2020 av Ingemar Falk

Magnus Carlsens citat har blivit en följetong både bland Liverpoolfans och på sportsidorna. Foto: FIDE & Twitter

Vöärldsmästaren i schack Magnus Carlsen har höga förväntningar på sig själv, och har gång på gång kritiserat sitt eget spel, så till den grad att till och med fotbollsstjärnor och Liverpoolfans fått ducka för Carlsens liknelser om sitt spel.

Trots detta har han på tisdagskvällen straffspark i finalen i ”Legends of chess” efter första delsegern på måndagen där norske världsmästaren seglade ifrån till 4–2 när han och Jan Nepomnjasjtjij möttes i två blixtdueller efter likaställningen 2–2 i snabbschackspartierna.

I det sista blixtpartier var det Carlsens tre bönder som avgjorde mot ”Nepos” ensamma löpare.

Vid seger även på i kväll, tisdag, kommer finalvinsten att gå till Magnus Carlsen. Nepomnjasjtjij är piskad att vinna för att hålla liv i turneringen.

16.00: Live, andra finaldagen