Grandelius & Cramling startade starkast

Publicerad 15 augusti, 2020 av Ingemar Falk

Pia Cramling och Nils Grandelius. Foto: Lars OA Hedlund

Nils Grandelius och Pia Cramling är Sveriges bästa herr- respektive damspelare i schack. Och just de två blev också de bästa poängplockarna när blågult gick in i Schack-OS Online på fredagen. Schack-OS fortsätter i dag, lördag, klockan 16.00 med matcher mot Chile, Norge och Serbien. Matcher du kan följa i live-TV här.

Efter en inledande promenadseger mot Irland på fredagen blev det emellertid förlust mot Kroatien med klara 1,5–4,5.

Nu vände Sverige på steken i fredagens avslutande match mot Island och tog en viktig seger. I den jämna D-gruppen i division 2 blir varje liten partipoäng avgörande om Sverige ska nå en av de tre platserna som ger avancemang i OS.

Ställningen och Sveriges OS-program på lördagen. Allt kommenteras i live-TV av Deniz Arman.

En titt i resultatlistorna visar att Sveriges möten mot Norge och Serbien kan bli tungan på vågen om det ska bli vidare spela och uppflyttning i nästa helgs division 1 i schack-OS Online.

Det som händer på de två juniorborden blir extra intressant att följa. Med rutinerade spelare som Nils Grandelius, Pia Cramling, Tiger Hillarp Persson, Erik Blomqvist och Inna Agrest har blåguld väl förspänt på de fyra översta borden.

Får även juniorerna till det bättre än i går så kan det bli en succélördag för de blågula.

Du följer alla Sveriges OS-matcher här.

Watch live video from Fedamaster on www.twitch.tv
16.00: Live-TV från Sveriges OS-matcher