Amerikanska fotbollsstjärnan: ”Ulf Andersson är den snällaste människan jag mött”

Publicerad 15 augusti, 2020 av Ingemar Falk

Stormästaren Ulf Andersson och NFL-stjärnan John Urschel hängde ihop under några schackdagar i Sverige. Foto: Lars OA Hedlund och Chess 24.

Amerikanska fotbollsstjärnan – och schackälskaren – John Urschel öppnade sitt hjärta när han blev intervjuad i pausen under första finalmatchen mellan Hikaru Nakamura och Magnus Carlsen i Magnus Carlsen Chess Tour på fredagen.

På frågan om John Urschel hade något speciellt schackminne så berättade NFL-stjärnan om det närmast osannolika mötet med svenske schacklegendaren Ulf Andersson.

”Ulf Andersson har varit min stora favorit”, sa John Urschel. Och när Anna Rudolf berättade det för honom så bjöd han hem mig, och så fick jag bo hos honom och träna och prata schack. Det var helt otroligt – och att han också kom och hämtade mig på flygplatsen. Jag måste säga det att Ulf Andersson är den tsnällaste människan jag någonsin mött”, berättade John Urschel.

Du kan se hela klippet här:

John Urschel spelade för NFL-laget Baltimore Ravens i tre säsonger (2014–2016).

Hikaru Nakamura vann premiäromgången av finalen med 2,5–1,5. Norske världsmästaren Magnus Carlsen har flera chanser att ta revansch. Finalmötet avgörs i bäst av sju matcher. Just nu står det alltså 1–0 till amerikanen.