Magnus Carlsen flyttar sin match – för att hinna med fotbollsspel

Publicerad 26 juli, 2020 av Ingemar Falk

Magnus Carlsen är en hejare på att att vara fotbollsmanager också. Foto: Twitter

Magnus Carlsens match på söndag mot Ding Liren i ”Legends of chess” flyttas till klockan 12.00 mot normala 16.00. Anledningen: Han kan vinna Fantasy premier league i konkurrens med sju (!) miljoner spelare – och där finalomgången avgörs under kvällen. Detta kunde Chess 24-kommentatorn Sebastian Mihajlov bekräfta sent på lördagskvällen i Twitchsändningen.

Schackturneringen ”Legends of chess” har annars gått som tåget – eller kanske rättare sagt båten. Magnus Carlsen spelar nämligen under båtsemestern i Medelhavet, förmodligen i närheten av Grekland där många av hans klubbkompisar i Offerspill SK just avslutat sin tävling Paleochora Open.

Efter fem av nio omgångar delar den norske världsmästaren förstaplatsen med Jan Nepomnjatsjij.

De äldre legenderna Boris Gelfand & co har haft det tyngre efter en blixtrande start. Men både Vladimir Kramnik och Peter Svidler är i allra högsta grad med i striden om att ta en av de fyra slutspelsplatserna.