NymNs tack till Anna Cramling & Nils Grandelius efter succén i Pogchamps

Publicerad 18 juni, 2020 av Ingemar Falk

NymN har fått coachinghjälp av både Anna Cramling och Nils Grandelius i Pogchamps. Nu är den svenske streamaren klar för semifinal mot Hutch. Foto: Chess.com & Lars OA Hedlund

Svenske streamaren NymN tog sig på onsdagskvällen till semifinal i Pogchamps. En prestation som ger honom minst 28 000 kronor i prispengar. Redan i dag, torsdag, klockan 21.00 väntar semifinalen mot Hutch.

Efter segern mot Papaplatte i kvartetten vill NymN rikta ett tack till svenska schackspelarna Nils Grandelius och Anna Cramling som hjälpt honom med kurser och förberedelser på vägen fram i Pogchamps som på onsdagen hade 75 000 tittare, lägg därtill 35 000 som såg xQc:s parti på sin kanal.

– Hjälpen från Nils har hjälpt mig enormt att bli bättre generellt på mina öppningar och få en bättre förståelse för spelet. Med Anna tränade jag specifikt inför en viss match och en viss öppning (Forsen, som spelade Budapest Gambit), och jag tror inte jag hade vunnit utan hennes hjälp!

Är du överraskad att ha nått så här långt i Pogchamps?
– Jo, det får jag absolut säga att det har. Jag hoppades på att komma tvåa i min grupp och sedan förlora i kvartsfinalen.

Vad tror du om partiet mot Hutch i semifinalen?
– Det blir väldigt, väldigt svårt. På papperet borde Hutch slå mig – han har mycket mer erfarenhet och har spelat väldigt bra än så länge. Men oavsett hur det går är jag väldigt nöjd med min insats!

Den andra semifinalen avgörs också på torsdagskvällen. Klockan 23.00 möts Voyboy och Boxbox.

21.00: Pogchamps, semifinal: NymN–Hutch