Linus Johansson besegrade Aryan Tari – ligger kvar på 100% i Norgeturneringen

Publicerad 15 juni, 2020 av Ingemar Falk

IM Linus Johansson besegrade stormästaren Aryan Tari i Offerspill Invitational. Foto: Lars OA Hedlund

IM Linus Johansson har nu vunnit alla fem inledande ronderna i Offerspill Invitational. Och det är precis inget lätt motstånd han betvingar.

Vad är det som händer?
– Haha. Jag vet inte, men det går bra nu, säger Linus Johansson.

På söndagen var det norske stormästaren Aryan Taris tur att sträcka vapen när Linus Johansson satt vid andra sidan brädet.

Linus Johansson berättar själv om partiet:

– Det var ganska bekvämt faktiskt. Tror han blev lite lurad i öppningen, när han spelade c5 efter Lg5 och efter d5 så länkade vi in i Leningrad-varianten i nimzo där han gjort rockad tidigt, vilket nog inte är så vanligt.
– Senare blandade jag lite idéer med a4 och h4, vilket kanske var lite dumt eftersom svart vill nog spela på kungsflygeln och jag ville placera min kung där.
– Efter 18. – bxa5 hade jag en superenkel idé med att få springaren till c6. Tror att han borde övergett damflygeln och försökt få något initiativ på kungsflygeln.
– När jag väl fått upp den totalt vunna ställningen efter Kf6 Lg4, så gör jag senare Tb8 vilket enligt mig är ett väldigt dåligt drag eftersom han kan fortsätta partiet med Txd7. Sen var det full fokus igen tills jag vann.

Så här såg partiet ut drag för drag:

Men det var inte nog med svenska segrar mot stormästare. IM Milton Pantzar som hade en halvknackig start har fått luft under vingarna, och vann på söndagen mot GM Frode Urkedal.

Segern innebär att Milton Pantzar är femma, så svenskarna gör en stark turnerin i Offerspill Invitational. Här är Pantzars segerparti:

Live & resultat