SE LIVE: Gata Kamsky spelar 24 timmar på Lichess efter svordomsbråket med Magnus Carlsen

Publicerad 10 april, 2020 av Ingemar Falk

Gata Kamsky spelar schack och sänder webb-TV i 24 timmar.

Stormästaren Gata Kamsky ville ha provision på Chess 24:s produkter som var tryckta med hans egna svordomsord “Famous fucking legend”.

När pengarna inte kom vände han sig till ägaren av Chess 24 – världsmästaren Magnus Carlsen – och utmanade honom i en 24-timmar lång schackmatch med “riktig” betänketid för blixt: 3 minuter plus 2 sekunder.

Magnus Carlsen (t v) och Gata Kamsky. Foto: FIDE, Chess 24 och Lars OA Hedlund

Magnus Carlsen svarade inte på Gata Kamskys utmaning på Twitter. Men på torsdagskvällen startade Magnus Carlsens klubb, Offerspill, en 24-timmar lång arena på Lichess – med prispengar. 5 000 kronor till vinnaren, och dessutom skänks 10 000 kronor i välgörenhet till Covid-19-hjälp.

Betänketiden i arenan sattes till 3 minuter plus 2 sekunder.

Och vem dök upp – jo, Gata Kamsky. Han har sänt på webb-TV sedan torsdagskvällen och du kan se sändningen här. Med tanke på svordomsbråket har Gata Kamsky lustigt nog lagt in en knapp man först ska klicka på för att se honom spela – då sändningen kan “innehålla vuxet material”.

Du kan också hoppa in och spela i arenan. Här spelas turneringen.

Om Gata Kamsky lyckas sitta uppe i 24 timmar och spela och samtidigt sända webb-TV så kanske det skulle göra honom till en “famous fu…”?

Mer om svordomsbråket Följ Kamskys TV-sändning Delta själv