Ny Generalsekreterare sökes

Publicerad 14 september, 2021 av Erik Malmstig

Sveriges Schackförbund söker en ny Generalsekreterare. Här en bild från Schackfyran som arrangeras av Sveriges Schackförbund. Det är världens största schackturnering. Foto: Lars OA Hedlund

Efter att vår nuvarande Generalsekreterare Fredrik Lindgren går vidare till en ny anställning söker Sveriges Schackförbund en ny Generalsekreterare med placering på kansliet i Uppsala. Hela annonsen listas nedan. Du kan också ladda ned PDF här.

Vill du bidra till att göra Sverige smartare?

Sveriges Schackförbund är ett av Sveriges snabbast växande idrottsförbund med 30 000 medlemmar varav 25 000 barn och ungdomar. Vi arbetar för att med schack som pedagogiskt redskap och integrationsverktyg göra Sverige smartare. Schacket är i en intressant position varumärkesmässigt med genomslaget för onlineschacket under pandemin och den extra skjuts som TV-serien Queen´s Gambit ger. Ett viktigt ansvar ligger på Sveriges Schackförbund att förvalta intresset och leda arbetet med att lyfta schacket till nya nivåer. Redan idag sticker schacket ut genom en omfattande verksamhet på skolor runt om i hela Sverige, dessutom anordnar vi varje år världens största schacktävling Schackfyran och bedriver en nationell allsvensk schackserie i flera divisioner. Inom förbundet samlar vi allt från nybörjare till landslaget i schack. Och i alla åldrar. Vill du hjälpa till att få fler att förstå hur schack bidrar till en förbättrad koncentrationsförmåga, kreativt och logiskt tänkande? Sök då uppdraget som:

Generalsekreterare

Din arbetsplats är förbundets kansli i Uppsala, med nio anställda som bildar en kompetent organisation.

HUVUDSAKLIGA ARBETSUPPGIFTER
Generalsekreteraren har det övergripande ansvaret för kansliet och att driva organisationen tillsammans med förbundsstyrelsen. I det administrativa ansvaret ingår arbetsledning samt budget- och planeringsansvar för förbundet. Som generalsekreterare arbetar du med schackförbundets strategiska mål- och utvecklingsfrågor, ansvarar för att förbundets frågor syns utåt och ansvarar för omfattande dialog med distrikts- och klubbledare såväl som skolledare och företag. Du ansvarar också för uppföljning och samordning av projektgrupper, event och andra förbundsaktiviteter. En viktig utmaning för generalsekreteraren är att samla Schack-Sverige för att ta tillbaka det medlemstapp på drygt 10 000 medlemmar vi har haft under pandemin.

DINA EGENSKAPER
Då vi är i ett positivt läge med en väl fungerande kansliorganisation kan vi tänka oss olika profiler på dig som Generalsekreterare. Vi tror att du är en lagspelare med en öppenhet för olikheter. Vi kan tänka oss kandidater som såväl kan vara visionära idébärare, affärsdrivande marknadsförare som mer av förvaltande strateger. Hög energinivå, ansvarstagande, gott tålamod och god samarbetsförmåga tror vi är viktiga egenskaper. Stor hänsyn tas till din personliga lämplighet. Du trivs med att jobba i en ledande position och har en naturlig förmåga att entusiasmera dina medarbetare och samarbetspartners. Schackkunskaper är inget krav, däremot hoppas vi att du delar vår mission om att med schack som redskap göra Sverige smartare.

DINA ERFARENHETER
Vi ser gärna att du har erfarenhet av personalansvar, ledarskap eller arbete inom den ideella sektorn eller idrottsrörelsen. Det är dessutom meriterande med erfarenhet av arbete i näringslivet eller inom skolvärlden. Erfarenhet av ekonomiansvar, sälj, marknadsföring, nätverksbyggande eller digitalisering är också meriterande.

ANSÖK SENAST 30 SEPTEMBER
Tillträde 2022-01-01 eller enligt överenskommelse. Tjänsten är en tillsvidareanställning. Du är varmt välkommen att skicka din ansökan med ett personligt brev och CV till hakan.jalling@schack.se. Ansökningar behandlas löpande och vi ser gärna både kvinnliga och manliga sökande. För ytterligare information kontakta: Håkan Jalling, förbundsordförande på mobil: 072-974 72 06.