Sveriges Schackförbund inleder samarbete med Michael Wiander

Publicerad 20 augusti, 2021 av Niklas Sidmar

Michael Wiander och SSF:s generalsekreterare Fredrik Lindgren.

Tidigare i sommar uppmärksammade schack.se Michael Wianders nya ungdomsroman som utspelar sig i skolschackmiljö:https://schack.se/nyhet/sverige/2021/07/intervju-med-michael-wiander-jag-ar-tillrackligt-barnslig-for-att-skriva-en-bok-for-barn/

Nu kan vi berätta att ett aktivt samarbete med Sveriges Schackförbund lanseras lagom till terminsstarten för våra skolor.

– Ja det stämmer, säger Fredrik Lindgren, Generalsekreterare Sveriges Schackförbund. Dialogen kring ett samarbete inleddes redan i slutet av förra året när Michael presenterade sin manusidé. En ungdomsroman som utspelar sig i den miljö som de flesta av våra skolschackklubbar är aktiva i tror vi kommer uppskattas av barnen. Vi hoppas kunna väcka ett större intresse för läsande och schack i skolan med detta samarbete.

Samarbetet kommer bland annat ske i form av gemensamma schackevent och att boken kommer vara en del av det material som alla nybildade skolschackklubbar får.

Michael kommenterar samarbetet:

– Det känns otroligt kul att få samarbeta med Sveriges Schackförbund kring min nya bokserie Schackklubben Draken. Eftersom jag är ute så mycket i skolorna kommer det bli en naturlig del för mig att prata om hur man kan få in mer schack i skolan genom att bilda skolschackklubbar etc. Sen hoppas jag naturligtvis att gemene man verkligen ska få upp ett seriöst schackintresse med tiden, men när jag är ute och signerar böcker känner jag att både barn och vuxna är genuint nyfikna på spelet.