Fredrik Lindgren slutar som generalsekreterare

Publicerad 23 augusti, 2021 av Niklas Sidmar

Fredrik Lindgren och Håkan Jalling.

Efter drygt två år som generalsekreterare i Sveriges Schackförbund väljer Fredrik Lindgren att sluta vid årsskiftet för en ny befattning i en helt annan typ av verksamhet.
– Jag kommer ansvara för en verksamhet som skall underlätta för personer som idag står långt ifrån arbetsmarknaden att närma sig ett förvärvsarbete, kommenterar Fredrik Lindgren.

Det har varit två mycket intensiva och händelserika år för Fredrik Lindgren, en tid som också starkt påverkats av den pågående pandemin.
– Det har varit ett intressant uppdrag som bland annat inneburit ansvar för kansliflytt till ny ort, nödvändiga personalförändringar, hantering av en pandemi och formandet av den nya funktionen Generalsekreterare tillsammans med styrelsen, säger Lindgren.

Nu kommer rekrytering av en ny generalsekreterare att påbörjas omgående. Både genom annonsering och genom att inventera nätverk inom och utanför schacket.
– Visst är två år en kort tid och vi hade gärna sett att Fredrik stannat några år till, men det är också ett gott betyg att en person är rekryteringsbar av en annan organisation, säger Håkan Jalling, förbundsordförande. Fredrik har genomfört en mycket viktig första del av sitt uppdrag med att etablera SSF:s kansli i Uppsala och forma en stark och självgående grupp med tydliga ansvarsområden som inte kräver daglig ledning, fortsätter Jalling. Lägg därtill en viktig omställning under pandemin till onlinespel, genomförandet av Schackfyran Online och digitala klassbesök.
– Om några månader kommer vi att önska Fredrik lycka till med sitt nya arbete, men nu är det ”business as usual” med både nya och rullande projekt som skall påbörjas eller gå i mål. Ambitionen är att rekryteringen inte skall påverka det dagliga arbetet utan skötas parallellt under mitt ansvar, säger Håkan Jalling.