Domare behöver bekräfta sin aktivitet hos Fide

Publicerad 24 mars, 2021 av Niklas Sidmar

Viktig information för utbildade schackdomare i Sverige. Foto: FIDE

Fide har gått ut med information om att alla som har en Fidetitel som domare, tränare eller organisatör ska bekräfta sin identitet samt att man är aktiv via ett formulär på Fides hemsida: https://dbenhancement.fide.com/. De som inte gör detta kommer att markeras som inaktiva hos Fide.

Observera att detta inkluderar alla Elodomare som finns på Fides lista över godkända domare. Registreringen ska vara gjord senast 31 oktober 2021, men vi rekommenderar alla att ordna det så fort som möjligt så att ingen faller bort av misstag.
Fide har också meddelat att alla IA och FA kommer att behöva gå regelbundna repetitionskurser som anordnas online av Fide minst vart fjärde år.