Svenska schackproffs kan ansöka om stöd i ny Coronafond

Publicerad 8 december, 2020 av Ingemar Falk

Stormästarna Tiger Hillarp Persson och Pia Cramling är två av Sveriges schackproffs. Foto: Lars OA Hedlund

Sveriges Schackförbunds Elitkommitté har beslutat att inrätta en särskild Coronafond på 60 000 kronor för Sveriges elitschackspelare som lever på sitt schack. Bakgrunden är att de nya restriktionerna och coronapandemin gör att den gruppen får en svårare situation.

De som lever på att spela schack, schackproffs alltså, kan fram till den 14 december söka om medel utifrån en idé om vad de skulle vilja göra som motprestation, där Sveriges Schackförbund lämnar helt öppet till vad de skulle vilja göra.

Erik Malmstig. Foto: Lars OA Hedlund

Varför väljer ni från Elitkommittén att göra den här satsningen?
– Vi vet att våra elitspelare som lever på sitt schackspelande har drabbats hårt under pandemin. Nu när andra vågens restriktioner kom insåg vi att vi behövde göra något för den här gruppen då alla vanliga schacktävlingar ställs in, säger Elitkommitténs ordförande Erik Malmstig.

Vad kan stödet gå till?
– Det lämnar vi öppet, men tanken är att vi kan stötta elitspelarna för något som de gör som kan komma alla till del. De får gärna bolla olika förslag med oss.

Ansökan skall komma in senast 14:e december till Elitkommitténs ordförande Erik Malmstig på erik.malmstig@schack.se