Nya coronarestriktioner i tre län

Publicerad 29 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Folkhälsomyndigheten besltade på torsdagen att införa skärpta allmänna råd i Stockholms län, Östergötlands län och Västra Götalands län. Foto: Lars OA Hedlund

Folkhälsomyndigheten berättade på torsdagens presskonferens att lokala restriktioner liknande de i Uppsala och Skåne även införs i dessa regioner:

  • Stockholm.
  • Västra Götaland
  • Östergötland

I de nya lokala restriktionerna rekommenderas bland annat detta:

  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Detta gäller dock inte idrottsträningar för barn och unga födda 2005 eller senare.
  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med. Det innebär bland annat en avrådan från att arrangera eller delta i en fest eller liknande socialt umgänge.

De lokala restriktionerna i Uppsala och Skåne har redan medfört förändringar för schackverksamheten. Sveriges Schackförbunds råd till klubbar och distrikt är liksom tidigare att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Klubbar och distrikt i länen där nya lokala restriktioner införts kan läsa mer här på Folkhälsomyndighetens hemsida.

De lokala restriktionerna som infördes i Uppsala förra veckan förlängs dessutom med minst två veckor, säger statsepidemiolog Anders Tegnell på presskonferensen.