Inget schack-SM 2020

Publicerad 20 april, 2020 av Ingemar Falk

Det blir inget schack-SM 2020. Foto: LArs OA Hedlund

Sveriges Schackförbunds tävlings- och regelkommitté har beslutat att årets Schack-SM, som skulle ha avgjorts i Helsingborg Arena 26 juni – 5 juli, inte kommer att spelas. Orsaken är Coronavirusets fortsatta spridning samt de rekommendationer och regler som myndigheter och regering lämnat och beslutat. Kommittén bedömer det inte som rimligt att tro att situationen kommer att förändras så mycket att arrangemanget kan genomföras.

– Vi vill lämna detta besked redan nu eftersom de som bokat hotell, stugor eller annat boende skall kunna boka av utan kostnader och dessutom kunna planera om för sin sommar utan schack-SM, säger Håkan Jalling, ordförande i Tävlings- och regelkommittén.

– Vi har fattat ett antal väldigt tunga beslut nu på kort tid, men detta är nog det tyngsta. Senast vi hade ett år utan SM var krigsåret 1940, säger Jalling.

Däremot är vi väldigt glada att vi kunnat göra klart med Helsingborg Arena om att arrangera SM där 2021, med speldatum 2 – 11 juli, fortsätter Håkan Jalling. Vi har fått ett mycket engagerat mottagande från Helsingborg från dag 1 och är övertygande om att SM 2021 kommer att bli ett omtyckt evenemang för alla schackintresserade.

2020 års kongress, som skulle ha hållits den 28 juni i anslutning till SM-tävlingarna kommer inte heller att genomföras i Helsingborg som planerat. SSF:s styrelse återkommer under april med besked om tid och plats.