SNABBSCHACKS-SM FÖR BARN STÄLLS IN OCH ALLSVENSKA SAMMANDRAGET SKJUTS UPP

Publicerad 16 mars, 2020 av Ingemar Falk

Sveriges Schackförbund har på måndagen meddelat att snabbschacks-SM för knattar och miniorer ställs in helt. Samtidigt meddelas att Allsvenska sammandraget som skulle ha spelats 27-29 mars skjuts framåt. Foto: Lars OA Hedlund

Sveriges Schackförbunds Tävlings-och regelkommitté har idag beslutat följande:

– Snabbschacks-SM för knattar och miniorer som skulle ha spelats i Stockholm den 21 mars ställs in, på grund av risker för spridning av coronavirus. Tävlingen kommer inte att spelas vid ett senare tillfälle. Alla startavgifter återbetalas och information om detta skickas ut med e-post till alla deltagare.

– Sammandraget i Elitserien och Superettan, som skulle ha hållits i Växjö 27-29 mars, är uppskjutet av samma orsak. Inget allsvenskt spel kommer att genomföras under mars och april månad. Vi hoppas kunna genomföra såväl sammandraget som de återstående matcherna i övriga serier. Beslut om och när detta ska ske kommer att fattas senast i slutet av april.

Vi beklagar förstås detta men ser ingen möjlighet att genomföra något av dessa arrangemang under rådande omständigheter.

Håkan Jalling, Sveriges Schackförbunds tävlings- och regelkommitté.

Senare på måndagen har också Schack 08 Norrköping meddelat att Påskturneringen ställs in.

Påskturneringen inställd