ALLT ALLSVENSKT SPEL I HELGEN ÄR INSTÄLLT

Publicerad 13 mars, 2020 av Ingemar Falk

Sveriges Schackförbund har på fredagen beslutat att helgens allsvenska matcher ställs in. Foto: Lars OA Hedlund

Allt spel i den Allsvenska serien i helgen ställs in. Det gäller både det fåtal matcher som skulle ha spelats imorgon lördag och alla söndagens matcher.

Skälet är den stora oro som visats från schackspelare över hela landet. Sveriges Schackförbund vill inte att spelare i riskgrupper eller spelare med lättare förkylning skall känna sig pressade att spela. Det motverkar hela idén med spelet.

Det blir inget spel i division I-III under mars och april månad beroende på coronaviruset och dess fortsatta utveckling. Under nästa vecka kommer TK att återkomma med information om vad som kommer att hända med återstående matcher och även information om det planerade sammandraget i Elitserien och Superettan.

Vi beklagar de olägenheter som detta medför när det gäller bokade lokaler, resor och andra förberedelser. Bland de alternativ vi valt mellan ansåg vi att detta var det bästa och mest sportsliga.

Detta meddelande skickas till samtliga lagledare och publiceras här på schack.se, men vi ber alla lagledare att snarast stämma av med motståndarlaget för att säkerställa att informationen har nått fram till alla.

Sveriges Schackförbunds Tävlingskommitté