Iljumzjinov på Sverigebesök

Publicerad 22 juli, 2014 av Niklas Sidmar

Iljumsjinov1407Med kort varsel dök i dag Fides president Kirsan Iljumsjinov upp i Stockholm för att träffa Sveriges Schackförbund. SSF:s ordförande Carl Fredrik Johansson och André Nilsson som sitter i Centralstyrelsen hade ett möte med honom och diskuterade många olika frågor som rör schack i Sverige och i världen.
– Vad jag vet har vi inte haft besök av en sittande Fidepresident på tjugo år, säger Carl Fredrik Johansson. Så det var självklart en bra möjlighet för oss att få berätta mer om hur schack fungerar i Sverige, om till exempel vår satsning på schack i skolan och Schackfyran.
Iljumsjinov är utmanad om presidentskapet i FIDE av Garry Kasparov och valet äger rum i Tromsø om några veckor. Tidigare i år har Carl Fredrik Johansson träffat Kasparov på ett liknande sätt.
– Vi har haft en diskussion i styrelsen och beslutat hur vi ska agera på Fidekongressen, säger Carl Fredrik Johansson. Många länder har offentligt bundit upp sig för den ena eller andra kandidaten, men för oss är det viktigt att ha en god relation med Fide oavsett vem som vinner valet.