Intervju med Stockholms nye ordförande Karl Dingertz

Publicerad 9 december, 2023 av Ingemar Falk

Karl Dingertz är nyvald ordförande i Stockholms Schackförbund. Foto: Lars OA Hedlund

Karl Dingertz valdes på onsdagen till Stockholms Schackförbunds nye ordförande.

– Det känns fantastiskt roligt och utmanande att ta sig an detta, säger Karl – eller Kalle som han gärna vill bli kallad – i en ny intervju på Stockholmsschack.se.

Samtidigt betonar han:

– Jag har inget som helst intresse av att köra en egen agenda eller bygga mitt egna varumärke i rollen som ordförande. Det här är ett fortsatt och gemensamt arbete som vi inom Stockholmsschacket tillsammans ska bygga.

Vid kongressen efter valet till ordförande nämnde Kalle Dingertz områden där han tror att stockholmsdistriktet måste fokusera kring under kommande år:

  • Långsiktigheten för Stockholms Schackförbund.
  • Juniorverksamheten.
  • Inkludering.
  • Kommunikation, IT, sociala medier, livesändningar.
  • Schack för äldre.
Ordförande – och schackpappa. Kalle med sönerna Filip, Gustav och Erik Dingertz. Foto: Lars OA Hedlund

Som bas till allt detta ligger skolschacket. Den första utmaningen blir att få klart med en lokal till Schackfyrans Stockholmsfinal som samlar tusentals fjärdeklassare.

– Jag ser Schackfyran som en folkrörelse med nyttiga och viktiga värden för samhället. Jag önskar att vi kunde få komma kontakt med någon aktör inom lokaler och starta ett samarbete. Det vore värdefullt för oss, Stockholm Stad och framför allt barnen, säger Kalle Dingertz till Stockholmsschack.se.

Här kan du läsa hela intervjun.

Kalle Dingertz med Sveriges Schackförbunds ordförande Håkan Jalling som bjudits in att hålla i klubban under Stockholms Schackförbunds kongress i onsdags. Foto: Lars OA Hedlund
Kalle Dingertz har i många år haft olika roller i Kristallens SK. Här följer han en match som ett av klubbens ungdomslag spelar. Foto: Lars OA Hedlund
Hela intervjun på Stockholmsschack.se