Majornas SS bjuder in till föredrag om Gideon Ståhlberg

Publicerad 26 oktober, 2023 av Ingemar Falk

Schackhistorikern Peter Holmgren håller föredrag om Gideon Ståhlberg. Foto: Lars OA Hedlund och Wikimedia commons

Schackhistorikern Peter Holmgren kommer onsdagen den 1 november att hålla ett föredrag om stormästaren Gideon Ståhlberg som under flera decennier tillhörde världseliten.

Majornas SS arrangerar och hälsar att det är fri entré för alla schackintresserade. Du behöver inte vara medlem i klubben för att komma lyssna. Föredraget startar klockan 18.30 på Taubegatan 7 i Göteborg.

Gideon Ståhlberg var medlem i Majornas SS 1926 till 1932 och den perioden kommer förstås att bli en del av föredraget. Dessutom ska Peter Holmgren tillsammans med Gunnar Johansson visa några av Gideon Ståhlbergs bästa partier.

Läs mer i inbjudan