Deltagarsuccé i Alingsås

Publicerad 30 juli, 2023 av Ingemar Falk

Theodor Stedman tog 6,5 poäng. Foto: Lars OA Hedlund

Lilla Alingsåsspelen är öppen för spelare under 1600 i elo och tävlingen samlar dessutom nybörjare som vill prova på att spela en schacktävling.

Årets upplaga såg ett riktigt stort lyft på deltagarlistan. Hela 74 spelare kom till start, en ökning med över 50 procent jämfört med Alingsåsspelen i fjol. Den gången var turneringen dessutom öppen även för spelare med över 1600 i elo.

Av dessa 74 var 40 spelare ännu utan elotal. Schacksuget håller sannerligen i sig i landet, och det öppnar kanske för fler nybörjarturneringar i landet. För intresset finns där.

Spellokalen för Lilla Alingsåsspelen. Foto: Västergötlands schackförbund

– Det var en turnering där jag fick förmånen att träffa många spelare som spelade sin första tävling, där många spelare och anhöriga kom fram och tackade för en välarrangerad turnering, säger huvuddomaren Josef Håkanson.

Deltagarsuccén har gett arrangörerna blodad tand. Till nästa år planeras det att tävlingen utökas med ett ”Stora Alingsåsspelen” nästa år.

Felix Pintaric, Kålltorps SS, tog flest poäng i tävling. Han samlade ihop 7 av 8 poäng och följdes närmast av Lucas Sandberg, Stenungsunds SK, och Theodor Stedman, Lunds ASK.

Spelare med långparti-elo kunde vinna något av huvudpriserna. Här är pristagarna:

Från vänster: Yaashvan Madevan Vaishnavi, Theodor Stedman, Felix Pintaric, Ludwig Rosenius och Lucas Ryefalk. Dessa spelare var de fem främst placerade spelarna med ELO-tal i långpartier, således vann de spelarna de fem huvudpriser. Foto: Västergötlands schackförbund
Slutresultat