Schackfest i Göteborg

Publicerad 23 maj, 2023 av Ingemar Falk

Finaldags i Näringslivet möter förorten i Göteborg. Foto: naringslivetmoterfororten.se

Maj inleddes med schackbonanza i Göteborg. Pontus Carlsson arrangör av Näringslivet möter förorten rapporterar:

Det blev ungdomen som segrade i Nordstansblixten när Arvin Rasti vann på full poäng, 9 av 9. Här kan vi se honom på bord 1 inför partiet mot Friidrottslandslagets Oscar Hjerm som visade att han även har lite schacktalang i kroppen, eller snarare knoppen.

Arvin Rasti och Oscar Hjerm. Foto: naringslivetmoterfororten.se

Oscar fick själv pris som bäste icke klubbspelare. tvåa i turneringen blev Admir Kadunic och trea blev Adam Brezinski. Bästa barn blev Yogeshwer Murugaraja. Det var en härlig dag med många nya bekantskaper som valde att komma till Nordstan för att spela, eller lära sig mer om schack.

[Resultat]

Dagen efter avgjordes parschacket. Det blev Team Geely med Yaashvan Vaishnavi och Meijun Yao som vann Näringslivet Möter Förorten i Göteborg efter ett fint mattangrepp i finalpartiet mot Länsförsäkringar med Ali Taha och Anders Scabuzzo.

Det var en väldigt rolig dag och ett stort tack till Nordstan som är en härlig arena för schack.

Vinnarna Meijun Yao och Yaashvan Vaishnavi. Foto: naringslivetmoterfororten.se

[Resultat]

Här har publikation Vårt Göteborg skrivit mer om schackeventet.