Stockholms Stads pinsamma schackmiss

Publicerad 9 april, 2023 av Ingemar Falk

Stockholms Stad hakar på schacktrenden och har ordnat med flera bräden i Kungsträdgården.

Men så blev allt fel.

Schackbrädena har skruvats fast felvända (!) på spelborden. Rutan längst nere till höger ska som bekant alltid vara vit, men som du ser på bilden här nedan har brädena placerats med svarta rutan längst ner till höger.

Här går det inte att spela schack. När Anna Cramling och IM Eric Rosen skulle spela i Kungsträdgården upptäckte de att de fastskruvade brädena var felvända. Vita rutan ska vara längst nere till höger – aldrig den svarta. Då blir det fel. Foto: Privat/Twitter

Och ja, med den missen blir brädena ospelbara. Som en medlem i Facebookgruppen Svenskt Schack skriver: ”Ungefär som att bygga en fotbollsplan och vända målen bort från planen…”

Stockholm Stads pinsamma miss uppmärksammades av schackinfluencern Anna Cramling som hade tagit med sig IM Eric Rosen till Kungsträdgården för att visa upp de nya schackbrädena.

“@Stockholmsstad please fix this”, skriver Anna Cramling på Twitter.

Schackälskare i huvudstaden får hoppas på att felet åtgärdas direkt efter kommunens påskledighet, och att alla kan spela schack på regelrätta bräden lagom till när Körsbärsträden i Kungsan blommar.

Det går också att felanmäla direkt till Stockholm Stad genom ”Tyck till”-appen.

Här kan du påpeka felet till Stockholm