Schacket växer i Tanumshede

Publicerad 15 november, 2022 av Ingemar Falk

Det pågår mycket schackaktivitet i Tanumshede. Nyligen anordnade Tanums Schacksällskap en jubileumsturnering, och i Tanumskolan har tre nya skolschackklubbar bildats på kort tid.

I Tanumskolan finns också en skolidrottsförening där schacket kommer att bli en naturligt integrerad del av dess verksamhet, upplyser Tanumskolans Christer Andersson.

Bengt Samzelius instruerar schackeleverna i Tanumskolan. Foto: George Ang.

I det stora bildreportaget på Tanums schacksida berättas det att Tanumskolan gästades av Västergötlands Schackförbunds schackinstruktör Josef Håkanson. På plats fanns också Tanums Schacksällskaps Bengt Samzelius och George Ang som båda i många år jobbat aktivt för att lyfta skolschacket.

George Ang (t h) med schacklegendaren Ulf Andersson. Foto: Christian Carlsson

Jubileumsturneringen

Tanums Schacksällskaps jubileumsturnering fick ställas in på grund av coronapandemin för två år sedan. Men nu var var det dags för 60-årsfirandet hos klubben som hunnit fylla 62 år.

Anna Blauhut i sitt möte mot Bengt Samzelius. Foto: Holger Blauhut

Snabbschackturneringen vanns av Anna Blauhut på 4 av 5 poäng, och i öppna blixt-KM gick segern till Christian Carlsson på 8 av 9 poäng. Även CM Holger Blauhut tog 8 poäng, men hade sämre särskiljningspoäng.

Mats Karlsson – Christian Carlsson, 0-1. Foto: George Ang

Ett stort turneringsfererat finns att läsa här på Tanums Schacksällskaps hemsida.

Mer om Tanumskolan Jubileumsturneringen