Lyckad eftermiddag i böljan blå

Publicerad 1 maj, 2022 av Ingemar Falk

Medlemmar från Hemse ASK under arrangemanget “plaskmatt” Foto: Lasse Linusson.

Lasse Linusson rapporterar från ett annorlunda schackevent på Gotland:

Hemse allmänna schackklubbs arrangemang “Plaskmatt” blev en lyckad tillställning och risken finns att det hela upprepas någon gång framöver.

Fem vuxna och tio barn kom till det helt nyrenoverade Hemsebadet på södra Gotland för att spela schack i rehab-bassängens 28-gradiga vatten.

Lasse Linusson kollar ett parti mellan Petra och Peter.

Robert Balogh med kollegor på badet var behjälpliga med flytetyg för att ställa upp schackbrädena på. Det var fria partier den här eftermiddagen, ingen lottad turnering. Evenemanget flöt på fint, med ett litet avbrott från badandet med kaffe, saft, kaka, bullar och schackrutor.

Vi spelade med pjäser av plast och tacksamt nog satt “filttofflorna” kvar när de torkat. Så utöver hyran för bassängen stannade kostnaderna vid några uppblötta Schackfyran-bräden (som dock höll fint så länge man inte flyttade på dem).

Sture Arrhed i kamp mot Viktor. Foto: Lasse Linusson

Stundtals fick man kämpa för att hålla koll på sina partier. Det var inte alltid så enkelt för de som inte bottnade, när pjäserna kunde hamna i ögonhöjd. Det fick undertecknad också erfara (eller vad ska jag annars skylla på?) när planen att gardera ett matthot på sista raden stupade på att den där hästen som skulle hem till g8 inte alls stod på h6 som jag fått för mig, utan på h5. Så där blev det, just det, plaskmatt!

Text: Lasse Linusson

Sture Arrhed, ordförande i Hemse ASK med en häst som blivit lite av en maskot för klubben. Foto: Lasse Linusson