Stockholms Schackförbund får 2,5 miljoner kronor till nytt projekt

Publicerad 2 november, 2021 av Ingemar Falk

Benny Kellner, ordförande i Stockholms Schackförbund, pratar mer om projektetet där schack ska bryta åldersbarriärer mellan ung och gammal. Foto: Lars OA Hedlund

Med start redan den 1 december inleds ett nytt schackprojekt i Stockholm över tre år: “Vi spelar ihop! Ett generationsmöte vid schackbrädet“.

Det är Stockholms Schackförbund som fått 2,5 miljoner av Arvsfonden för det treåriga projektet.

– Det här känns fantastiskt roligt, säger Stockholms Schackförbunds ordförande Benny Kellner och tillägger:

– Det här är resultatet av ett gediget grundarbete, och nu får vi chansen att sprida schacket – och inte bara i Stockholm. Jag kan se att “Vi spelar ihop”-projektet kommer att få positiva följdeffekter i andra distrikt. Det här blir jättebra för svenskt schack.

I pressmeddelandet står det närmare hur projektet kommer att te sig:

“Tanken med projektet är att med schack som medel bygga en bro över åldersbarriärerna och låta pensionärer lära sig, träna och spela schack med sina barnbarn, men också skolbarn.
Varje år ska den löpande verksamheten resultera i festivalen ‘Vi spelar ihop!’, en folkfest för gammal och ung.”

Direkt involverade i Stockholms Schackförbunds projektet är ”Sveriges synskadades schackförbund”, ”Seniorschack Stockholm” och ”Essingeskolan”.

Jesper Bergmark Hall kommer att vara projektledare.

– Jag vill lyfta fram Jespers arbete som bidrog till att allt gick i hamn, säger Benny Kellner.

De 2,5 miljonerna i stödpengar kommer att helt finansiera treårsprojektet.

– Så är det. Medlemmarnas pengar kommer precis som vanligt gå till vanlig schackverksamhet. Projektet kommer att stå helt på egna ben, säger Benny Kellner och avslutar:

– Nu ser vi verkligen fram emot den här satsningen, och det kommer att bli många aktiviter framöver. Det ska bli spännande!