Västergötlands nya satsning – anställer schackutvecklare

Publicerad 18 maj, 2021 av Ingemar Falk

 Fredrik Kjellqvist (t v), ordförande i Västergötlands Schackförbund hälsar Josef Håkanson välkommen efter det att anställningskontraktet skrivits på. Foto: Västergötlands Schackförbund

Västergötlands Schackförbund skriver på sin hemsida att distriket anställer Josef Håkanson, Falköping. Han får en 20-procentig anställning och ska arbeta för att utveckla schacket i Västergötland.

Bland arbetsuppgifterna ingår bland annat att besöka och instruera skolschackklubbar, vara huvudansvarig för distriktets tävlingar både fysiskt och online, ge distriktets klubbar support vid onlineturneringar och arbeta med digital utbildnings- och träningsverksamhet.

Styrelsen för Västergötlands Schackförbund skriver:

”VSF:s styrelse är övertygad om att detta kommer att gynna schackets utveckling i förbundet och kommer att ge våra traditionella klubbar möjlighet att få ännu bättre support och stöttning kring schackliga frågor. Styrelsens avsikt är också att ytterligare öka den schackliga verksamheten på skolorna i vårt upptagningsområde genom Josef, vilket är viktigt både för den schackliga och ekonomiska utvecklingen i vårt förbund. Styrelsen hoppas nu på, att de traditionella klubbarna ”hänger på tåget” och drar nytta av Josef, i saker ni behöver ha hjälp med i föreningarna!”