Gävle Schackallians rusar upp som toppklubb i svenskt nätschack

Publicerad 21 augusti, 2020 av Ingemar Falk

Angelica Lindberg Jäppinen har varit en viktig kugge för Gävle Schackallians. Hon har samordnat allt vilket också bäddat för alliansens framgångar. Gävle SA:s ordförande är Fredrik Åkerlund. Foto: Lars OA Hedlund

Gävle som de senaste tio åren fört en lite undanskymd roll i schack-Sverige och inte haft något lag i Allsvenskan har fått se verksamheten blomstra när onlineboomen startade i våras i och med coronapandemin.

Och Gävle Schackallians har också blivit en maktspelare. Klubben som även samlar starka spelare från Norrlandskusten vann Blixtligan på söndagen – och när snabbschacksligan spelades i onsdags – ja, då behöll norrlänningarna sin plats i toppen.

Så huka er i Skåne, Göteborg, Västergötland, Småland, Mälardalen, Stockholm, Norrbotten och andra platser. Det är ett nytt starkt schackfäste vi ser växa fram!

Gävles plötsliga framfart på schackscenen har även skapat rubriker i lokltidningen:

Gävles seger har gett rubriker.

Blixtligan är slut men SS Gambit drar på söndagen igång en ny lagblixtserie där Gävle Schackallians förstås finns med bland lagen i jakten på nya triumfer.

Och i pågående snabbschacksligan, Swedish Rapid Team Battle på onsdagar, leder Gävle Schackallians efter två av fyra omgångar:

Ställningen i Swedish Rapid Team Battle.