Stockholms schacksalonger stängs i två veckor med tanke på Corona-smittan

Publicerad 12 mars, 2020 av Ingemar Falk

Stockholms Schackförbund meddelar att Salongerna stängs i två veckor. Foto: Lars OA Hedlund

Stockholms Schackförbund meddelar att spellokalen Schacksalongerna stängs i två veckor.

Beslutet sker med omedelbar verkan. Här är informationsbrevet från Stockholms schackförbund:

”Med anledning av regeringens beslut om att förbjuda tillställningar med över 500 personer för att minska smittspridningen har Stockholm Schackförbund fattat beslut om att Schacksalongerna kommer att hållas stängda under två veckor omgående från och med dagens datum. Det innebär att all verksamhet som drivs av Stockholms Schackförbund kommer att ställas in och alla tävlingar och evenemang skjuts upp på obestämd framtid. Beslutet gäller till och med söndagen den 29 mars till att börja med. En ny utvärdering av situationen kommer att göras fortlöpande.

I början av denna vecka ställde Stockholms Schackförbund in den årliga distriktsfinalen i Schackfyran då vi inte på något sätt vill medverka till smittspridning bland våra schackspelande barn eller funktionärer. 

Vi förstår att detta skapar olägenheter för många av oss och vi vet att flera personer har starka åsikter om att riskerna är överdrivna. Stockholms Schackförbund känner dock att om det finns en minsta risk att någon av våra medlemmar eller någon i personalen blir smittade i våra lokaler – speciellt de som ingår i riskgrupperna – kan vi inte göra annat än att tillfälligtvis stänga Schacksalongerna.

Detta gäller dock inte de föreningar och klubbar som hyr in sig i lokalerna. De kommer att få tillgång till lokalerna, men ingen personal kommer att finnas i lokalerna. Caféet kommer att vara stängt och det kommer bara att finnas tillgång till kaffe och te. Varje enskild hyresgäst får bestämma själva hur de vill hantera sina sammankomster. 

Det innebär också att den sista omgången i Stockholmsserien skjuts på framtiden så att alla matcher kan spelas samtidigt i den sista omgången.  Många av matcherna i Stockholmsserien spelas på Schacksalongerna. Detta för att uppnå sportslig rättvisa då det gäller upp och nedflyttningar i många serier.  Mer information kommer senare.

Mer information kommer att lämnas på förbundets hemsida och om när Salongerna kommer att öppnas igen.”

Med vänliga hälsningar
Tomas Silfver
Vice Ordförande
Ordförande Tävlingsutskott