Wasa SK vinner damallsvenskan

Publicerad 9 juni, 2024 av Leo Brodin

Efter lördagens tre ronder av damallsvenskan var Linköpings ASS och Wasa SK lagen med tre raka vinster. Linköping ASS hade dock fler partipoäng än Wasa SK som var förhandsfavoriter sett till rating. När de möttes i rond fyra på lördagsmorgonen vann Wasa med 3.5-0.5.

Endast förstabordet Emma Larsson lyckades hålla remi mot WIM Irina Tetenkina. Tetenkina kom bäst ur öppningen men efter en rockad hamnade kungen i farozonen. Larsson vann en bonde med attacken men partiet mynnade ut i remi efter att damerna byttes av.

Wasa vann de två sista ronderna med 4-0, därmed vann de också tävlingen. Sista ronden fick de förstärkning av Pia Cramling på förstabordet.

Linköpings ASS återhämtade sig snabbt med en seger med 3-1 mot SS Manhem och ett 2-2 mot Kristallens SK sista ronden räckte till en silverplats. Trea blev Trojanska hästen.

Tävlingens bästa poängplockare blev Wasas WIM Cristine Rose Mariano och Kristallens Ece Gültekin som båda tog sex raka segrar. I sista ronden mot det egna andralaget lyckades Rose Mariano avsluta vackert efter att motståndaren Charlotte Dupperay försvagade kungen för mycket.

Slutresultat Partier