Alice Ruud leder projektet Tjejschack i Stockholm

Publicerad 6 februari, 2024 av Ingemar Falk

Alice Ruud är projektledare för Tjejschack i Stockholm. Foto. Joakim Ruud och Wasa SK

För 18-åriga Alice Ruud var kompisandan det som gjorde schack så roligt när hon började spela som barn. Med det som målbild är hon projektledare för Tjejschack som i regi av hennes klubb Wasa SK arrangerar träningar varje tisdag. Ett projekt som stöttas av både Stockholms och Sveriges Schackförbund.

– Det roligaste är att få träffa så många engagerade tjejer. Jag ser hur de vill bli bättre och hur roligt de har tillsammans. Det är väldigt kul att se dem träffa nya kompisar, vilket annars är svårt, då de annars är spridda i många olika klubbar, eller kanske inte spelar för någon klubb alls. Många är också blyga i början, och det är fint att se hur de utvecklas och vågar ta mer kontakt och plats i gruppen, säger Alice Ruud i en intervju på Stockholmsschack som du kan läsa här.

Läs intervjun med Alice Ruud