Gültekin vann Cramlings tjejtävling

Publicerad 31 december, 2023 av Leo Brodin

Vinnaren Ece Gültekin. Foto: Lars OA Hedlund

Under fredagen spelades den andra upplagan av Riltons tjejtävling som också GM Pia Cramling är med och organiserar. Glad segrare på full poäng blev Ece Gültekin. Nu blir det omladdning inför nästa års Rilton 1800 som börjar andra januari, med ambitionen att vinna så klart.

Pia inledde tävlingen med att berätta kort om sig själv och hur fantastiskt schack är. Hon tycker att det är en viktig tävling.

Riltons Tjejtävlings deltagare och Pia Cramling. Foto: Lars OA Hedlund

– Jag är så glad att det spelas en tjejtävling under Riltonfestivalen. Tio spelare deltog och man såg hur kul de tyckte att det var. Det behövs tävlingar som vänder sig till flickor och kvinnor, det är ett sätt att få fler kvinnliga spelare att tävla och fortsätta med schack.

Pia livesänder också sin dotter WFM Anna Cramling Bellons partier från Rilton Elo inför tittarantal som kan ligga över 8000 på Twitch.

– Jag tycker om att kommentera Annas partier, det är väldigt roligt och spännande. Anna har dessutom en aktiv spelstil och det blir aldrig tråkiga partier.

Hon håller sig dock till att kommentera för dottern.

– Jag trivs med att vara på Annas kanal men annars vill jag helst spela själv.

Det har varit glatt kommenterande hittills då Anna på 4.5 poäng är i delad ledning. Dagens seger var mot tyske Henrik Meyer och det var ett intensivt parti.

Anna gav Meyer en möjlighet att komma farligt före i utvecklingen för en bonde men han gick istället på hundra procent mattangrepp. Anna bytte bort Meyers pjäser och spelade sig i säkerhet.

Anna Cramling delar ledningen i Rilton Elo. Foto: Lars OA Hedlund

 Annas mål är att vinna tävlingen och utsikterna är ju i nuläget mycket goda. Först blir det dock ett fint nyårsfirande med familj och vänner för de båda Cramling.

Och de önskar undertecknad skribent och artikelns läsare ett gott nytt år!

Resultat Bilder Cramling Live