Intervju med Pia Cramling inför Dam-SM i blixtschack och snabbschack

Publicerad 18 augusti, 2022 av Ofelia Thörnqvist

Nyblivna OS-guldmedaljören Pia Cramling toppar startfältet i Dam-SM i blixtschack och snabbschack, som spelas som två separata tävlingar helgen den 3-4 september på Elite Palace Hotel i Stockholm.

Pia Cramling Foto: David Llada/FIDE.com

Varför är det viktigt med Dam-SM i blixtschack och snabbschack?

-Det är väldigt roligt att tävla när många flickor och kvinnor deltar. Det jag saknar mest på hemmaplan är tjejerna. Vid sidan av alla tävlingar där alla spelar tillsammans behöver vi även ha tävlingar och mästerskap där kvinnor och flickor sätts i fokus och vi blir många tillsammans. Schack blir ännu roligare då! Blixt och snabb-SM är dessutom perfekt att spela över en helg och det passar de flesta, att man inte behöver vara borta längre än så hemifrån.   

Vad föredrar du, blixtschack eller snabbschack?

-Jag har alltid tyckt om att tänka mycket under partierna och använda min tid. Blixtschack är egentligen lite för snabbt för min smak medan snabbschack är det format jag gillar mest även mer än klassiskt schack.  

Vem blir din svåraste utmanare?

-Det finns flera tuffa motståndare och inte minst i blixten. Det blir spännande utmaningar!  

I dagsläget är 15 deltagare anmälda till såväl Dam-SM i blixtschack som Dam-SM i snabbschack. Det går fortfarande att anmäla sig. Du hittar inbjudan här

Anmäl dig till dam-SM