Dags för nästa Tjejtävling online

Publicerad 21 april, 2022 av Ingemar Falk

Pia Cramling ska ha årets fjärde Tjejtävling. Foto: Lars OA Hedlund

Pia Cramling och Stockholms Schackförbund har en ny Tjejtävling på gång. Den spelas i morgon fredag.

Här är informationen från arrangörerna:

“Det är dags igen! Nästa Tjejtävling Online spelas på fredag den 22 april.  

Det är redan den 13:e tävlingen i raden och den fjärde vi håller i år.

Vi hoppas förstås att många vill vara med och spela. Alla juniortjejer är välkomna att delta. Det här är också en bra första tävling online för den som aldrig provat på det förut.

Tävlingen spelas på schackplattformen “Lichess” och startar kl 17.00 men man behöver vara på plats på plattformen “Lichess” redan kl 16.45. Info om tävlingen finns i inbjudan som bifogas. Frågor kan ställas till Jonas Sandbom – telefon 073-613 19 73 eller mejl: jonas.sandbom@stockholmsschack.se
 
Vi är tacksamma om alla deltagare skriver in sina riktiga namn i sina profiler på “Lichess”. På så sätt kan ni alla ta reda på vem ni ska möta och det vill man ofta gärna veta. Det underlättar också för oss när tävlingen är över och vi ska göra en resultattabell. 

Tänk på att om ni anmäler er men sedan inte kan deltaga att ni avregistrerar er från tävlingen på ”Lichess”. Det är viktigt för att ingen spelare ska bli utan motståndare. Samma sak gäller om en spelare inte kan spela alla fem ronder i tävlingen. Då är det viktigt att trycka på ”lämna” i ”Lichess” innan man loggar ut sig. Spelaren blir då inte inlottad mer i tävlingen och ingen behöver bli utan motståndare. Är någon osäker – fråga i chatten hur man gör – när tävlingen startat.”