Nytt deltagarrekord i Tjejtävlingen Online

Publicerad 21 februari, 2021 av Ingemar Falk

Pia Cramling (t v) som var med och grundade Tjejtävlingen med Solomia Truskavetska som vann fredagens turnering. Till höger tvåan Elsa Andersson, Eslövs SK. Nästa Tjejtävling Online spelas den 19 mars. Foto: Lars OA Hedlund

Tjejtävlingen som startade på initiativ av en av världens främsta kvinnliga schackspelare Pia Cramling tillsammans med Stockholms Schackförbund växer i storlek.

När den nu spelades online på Lichess under coronapandemin fick vi se ett nytt deltagarrekord: 25 spelare.

Här kommer en rapport från Pia Cramling, Jonas Sandbom och Nicholas Hjelmberg:

“Många var med i den här andra upplagan av Tjejtävlingen Online, som slog alla rekord. 25 spelare kom till start och så många har det aldrig varit tidigare i någon av Tjejtävlingarna. Sju Stockholmsklubbar fanns representerade och Essingeskolans SK hade hela 7 spelare i deltagarlistan.

Det var inte bara stockholmare som fanns med utan även spelare från klubbar långt ifrån huvudstaden som Eslövs SS, Lunds ASK och Örgryte SK. Vi hade även en utländsk gäst som kommer ända från Norge och spelar för både en norsk och en svensk klubb.

Solomia Truskavetska (Wasa SK) segrade efter att ha vunnit alla sina fem partier. Tvåan Elsa Andersson (Eslövs SK), trean Linnea Johansson Öhman (Järfälla SS) och fyran Anna Blauhut (Fredriksstad SS/Tanums SS) tog alla 4 poäng.

De tre främsta spelarna får medaljer och alla deltagare får diplom. Det kommer med posten.”

Nästa Tjejtävling Online spelas den 19 mars. Vill du vara med då? Då kan du mejla till jonas.sandbom@stockholmsschack.se

Här är resultatlistan från Tjejtävlingen Online i fredags: