Lavinia Valcu tog maxpoängen i Tjejtävlingen

Publicerad 7 oktober, 2020 av Ingemar Falk

Pristagarna i tjejtävlingen. Från vänster tvåan Solomia Truskavetska, ettan Lavinia Valcu och trean My Hedman Ljungqvist. Foto: Alex Valcu

14 unga tjejer kom till start när Tjejtävlingen på Schacksalongerna spelades på nytt. Men det var faktiskt inte det lättaste att nå spellokalen den här gången. Totalstopp i t-banan satte krokben för flera av deltagarna när de var på väg till Schacksalongerna. Turligt nog kom alla fram även om det i ett fall fick bli med hjälp av taxi.

Det skriver Pia Cramling i sin nya rapport från tävlingen. Pia Cramling fortsätter:

Efter hård kamp seglade unga Lavinia Valcu, Solna SS, upp som segrare – Lavinia vann även förra Tjejtävlingen. Hon imponerade med att ta full pott – 5 poäng på fem partier. I ett av finalmötena, mot Solomia Truskatvetska, Wasa SK, lyckades Lavinia vinna i ett långt slutspel med springare och bonde mot två bönder i ett parti som höll på i närmare en timme.    

Solomia och My Hedman Ljungqvist, Kristallens SK, tog båda 3,5 poäng och spelade remi inbördes. Solomia hade bäst särskiljning och tog silvermedaljen före My som fick brons.  

Jonas Sandbom, Stockholms Schackförbund var domare och tog hand om tävlingen hela spelkvällen.  

Det är oerhört roligt att få den feedback jag har fått på de här Tjejtävlingarna och vi – Stockholms Schackförbund och jag – är tillbaka med en ny tävling i november. Så fort datum är bestämt kommer det att publiceras.  

Här är slutresultaten: