Muzychuk tog dubbeln i Qatar

Publicerad 30 december, 2016 av Sverrir Thór

Anna Muzychuk från Ukraina säkrade dubbeln i Qatar när hon på fredagen tog hem segern i blixt-VM för damer, två dagar efter att hon vann VM i snabbschack för damer. Muzychuk som var på femte plats efter första speldagen hade en närmast perfekt andra dag när hon tog 6½ poäng på de åtta ronderna samtidigt som ledande Alexandra Kosteniuk och tvåan Ju Wenjun kollapsade och tog 2½ poäng var. Kosteniuk hamnade således på sjunde plats och Ju Wenjun på nionde plats.

Även under första speldagen tog Muzychuk 6½ och sammanlagt fick hon därmed 13 poäng på de sjutton ronderna. Tvåa i turneringen blev Kosteniuks landsmaninna Valentina Gunina som liksom den tredje ryskan i toppskiktet, Kateryna Lagno (som tidigare spelade för Ukraina) fick 12½ poäng.

Damschack har ju handlat mycket om Kina de senaste åren och bästa kinesiska blev Tan Zhongyi som kom på fjärde plats, med 11 poäng.

Turneringshemsidan