Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Pia Cramlings tjejtävling: Online

26 november, 2021 Hela dagen

Start klockan 17.00. Spelas på Lichess.

[TURNERINGSSIDAN]

Inbjudan

Nu är det åter dags för mera tjejschack.

Höstens första tjejtävling äger rum fredag den 26 november klockan 17:00 på Lichess. Boka gärna in detta datum redan nu.

Det är gratis att bli medlem på Lichess. För att kunna spela behöver man vara medlem i en schackklubb ansluten till Sveriges Schackförbund. Man behöver också söka medlemskap i Stockholms Schackförbunds Lichess-grupp.

Hur man gör för att skapa ett Lichess-konto, om du inte redan har det, samt hur man går med i Stockholms Schackförbunds Lichess-grupp kan man läsa om under punkt 3 nedan.

Första ronden startar klockan 17:00 men man behöver vara inloggad på Lichess redan 16:45. Tävlingen spelas över fem ronder Schweizer med betänketiden 15 min + 10 sek/drag. Nya ronder startar automatiskt 5 minuter efter att det sista partiet i ronden innan är färdigspelat. Så det gäller att vara alert och inte lämna sin dator för länge. Alla juniortjejer födda 2001 eller senare kan delta.

Ingen startavgift. De tre främsta får medaljer och alla som deltar erhåller diplom. Priserna skickas hem med post.

Det viktigaste av allt – är att man spelar alldeles själv precis som under ett parti när man sitter vid ett schackbräde.

Det är normala fair-play-regler som gäller. Det är helt förbjudet att ta någon som helst hjälp. Det innebär att man till exempel inte får ta hjälp av föräldrar, kompisar, schackböcker eller schackprogram.

Lichess har ett inbyggt system för att upptäcka fusk. Skulle Lichess upptäcka misstänkt fusk kommer de att varna spelaren. Anser Lichess att det till 100% är klarlagt att det rör sig om fusk kommer spelaren automatiskt uteslutas från Lichess. Tävlingsledningen kommer också följa partierna för att efter bästa förmåga se till att allt går rätt till.

Anmälan sker i flera steg:

1) Först ordnar man ett konto på Lichess (om man inte redan har ett).

2) Sedan registrerar man sig i Stockholms Schackförbunds Lichess-grupp (om man inte redan gjort det).

3) Hur det går till att skapa ett konto på Lichess och anmäla sig till Stockholms Schackförbunds Lichess-grupp kan man läsa om här.

4) Skicka därefter ett mejl till Jonas Sandbom på Stockholms Schackförbund: jonas.sandbom@stockholmsschack.se och berätta att ni ansökt om medlemskap i Stockholms Schackförbunds Lichess-grupp. Glöm inte att skriva i mejlet vilket ”Lichess-namn” ni valt. Det är då mycket lättare för Jonas att godkänna er. Stockholms Schackförbund vill inte ha in ”obehöriga” i sin klubb.

5) När Jonas har godkänt ert medlemskap kommer han svara på ert mejl och nu ska ni registrera er för tävlingen. Det gör ni på den här länken: https://lichess.org/swiss/oc5K1MjY

Observera att det inte går att anmäla sig på denna länk innan ni blivit godkända som medlem i Stockholms Schackförbunds Lichess-grupp.

6) Glöm inte att skriva in ert riktiga namn i er Lichess-profil. Det är viktigt så vi kan göra en resultatlista efter tävlingen.

Vi behöver få anmälan senast 25 november.

Tänk också på att om du anmäler dig och inte kan spela så ska du gå in avanmäla dig, klicka på tävlingen och trycka på ”lämna”. I annat fall blir det någon tjej som inte får spela första ronden då hon blir lottad mot dig.

Har ni frågor kontakta huvuddomaren Svante Wedin – tele: 070-626 62 40 eller: svante.wedin@stockholmsschack.se

Varmt välkomna!