Martin Jogstad hoppas på favorit i repris för Lund

Publicerad 16 oktober, 2019 av Ingemar Falk

Mästarlaget 2018/2019: Lunds ASK. Lagledaren Martin Jogstad (t v) hoppas se ett liknande scenario för sitt Lund i denna säsong av elitserien som startar på fredag. Foto: Lars OA Hedlund

LÄS MER: [Mer info om sammandraget i Uppsala 18-20 oktober.] [Allsvenska lottningen 2019/2020.]

Efter en lång sommar är hösten äntligen här. Det drar ihop sig för starten av Allsvenskan i schack. I Uppsala väntar det första sammandraget i Elitserien och Superettan denna fredag, lördag och söndag.

Lunds ASK blev svenska mästare förra säsongen. Schack.se har pratat med klubbens lagledare, Martin Jogstad. Vad blir receptet för att försvara mästartiteln?

– Först och främst vill jag betona att Lund inte går in stenhårt med målet att vinna hela serien. Fjolårets serietabell passade oss perfekt, då Wasa tog favoritrollen medan vi kunde skugga där bakom och till slut smyga förbi. Ett liknande scenario denna säsong hade inte skadat…

En sån favorit i repris vore förstås drömmen för Martin Jogstad. Hur har då laget förberett sig inför nya säsongen?

– Jag litar på att våra spelare tränar på som vanligt och är laddade inför sammandraget. Vi ska spela Europacupen nu i november vilket är en motivation i sig.

Vilka tre nycklar ser du kan leda till ett nytt elitserieguld?
-Givetvis siktar vi mot toppen, men det bästa är att ta varje match för sig. Det finns inga lätta lag.
– Bra lagkänsla är viktigt. Förra året förlorade vi tidigt mot Farsta efter det att jag tryckt på för hårt i mitt parti. Efteråt var det dock inga hårda ord. Med bra lagkamrater spelar man själv också bättre!
– Och så behöver man lite stolpe in i de viktiga matcherna. Ofta är det dagsformen som avgör. Lite tur skadar aldrig heller.

Här är elitseriens sluttabell 2018/2019 och till höger är lagen i årets elitserie: