Världen väntar för schackspelaren och författaren Michael Wiander

Publicerad 25 september, 2024 av Ingemar Falk

Michael Wiander. Foto: Lars OA Hedlund

Schackspelaren och författaren Michael Wiander har tecknat ett avtal med Aniara om att ge ut sina böcker utomlands.

Det handlar om hans populära barnboksserie om Dexter Olsson. Med 40 000 sålda exemplar har Dexter Olsson blivit en framgångssaga i Sverige. Nu står 14 länder och sju språk på tur när Aniara tar sig an uppgiften att göra Dexter till en global stjärna.

– Jag ville skapa något unikt – en bokserie som kombinerar fakta, action, humor och ett världsomspännande äventyr. Något som aldrig blir tråkigt, säger Michael Wiander om Dexter Olsson-böckerna.

I Aniaras pressmeddelande berättas det att de tre första böckerna om Dexter planeras att lanseras på spanska, engelska och danska i början av 2025, och ytterligare språk under sommaren samma år. Böckerna blir tillgängliga i tryckt format och som e-böcker och ljudböcker.

Aniara har hjälpt flera svenska författare att bli publicerade utomlands. På listan finns namn som Björn Ranelid, Caroline Hainer, Christian Unge – och nu Michael Wiander.

Michael Wiander har även skrivit en bokserie om schackklubben Draken – kanske även den får vingar och flyger iväg till utländska bokhyllor i sinom tid?

Tidskrift för Schack hade i nummer 2 i våras en intervju med Michael Wiander. Den går att läsa här. Är du medlem i Sveriges Schackförbund loggar du in med ditt medlemsnummer och lösenord för att läsa magasinet digitalt.

Mer om Michael Wiander Mer om Aniara