Jung Min Seo nordisk mästare i schack

Publicerad 14 augusti, 2024 av Ingemar Falk

IM Jung Min Seo hade all anledning att le under Trondheimturneringen Lewis chess legends som också var öppet nordiskt mästerskap. Han segrade i sista ronden och vann både hela tävlingen och blev nordisk mästare. Foto: Anniken Vestby/www.lewischesslegends.com

SK Rockadens Jung Min Seo vann SM 2021. Nu kan han skriva in ytterligare en tung titel i sitt cv. På onsdagen blev han nordisk mästare efter att ha besegrat danske stormästaren Boris Chatalbashev i sista ronden.

Det var en mäktig spurt som tog Jung Min Seo till guldet. Han vann nämligen alla fyra sista partierna i turneringen, och hann precis ifatt toppspelarna inför den sista ronden.

Ratingfavoriten Jon Ludvig Hammer hade bättre särskiljning inför sista ronden, men då han nöjde sig med en 16-dragsremi i slutrundan fick Jung Min Seo läget. Och svensken slog till när det som bäst behövdes. I 52:a draget var partivinsten och NM-segern klar.

Jung Min Seo blev en värdig mästare, och hade en ratingprestation på hela 2614.

Vilan till nästa tävling blir inte lång. Han står med som topprankad på anmälningslistan till Stockholm Open som avgörs 16–18 augusti. Läs mer om den tävlingen här.