Fyra i ledning i Mästar-Elit, Thörn går framåt

Publicerad 4 juli, 2024 av Leo Brodin

Michael Wiedenkeller (tv) och Eric Thörn (th) inför partiet. Foto: Lars OA Hedlund

Inför femte ronden av Mästarklassen-Elit delade IM William Olsson och IM Hampus Sörensen ledningen på tre av fyra poäng. Efter en remi mellan dem anslöt sig FM Deniz Arman genom en vinst mot FM Carl Cederstam och FM Leo Crevatin genom en vinst mot FM Jan Lundin. Ralf Åkesson och Ludvig Carlson spelade remi och ligger därmed en halv poäng efter.

Sedan kommer FM Eric Thörn och IM Michael Wiedenkeller efter att ha mötts. Wiedenkeller hade länge överläget men i slutspelet med torn och dam slog han med damen på g4 drag 33. Därmed gav han plötsligt en lucka till Thörn. Thörn missade inte chansen att komma in bakom försvaret och inför damförlust gav Wiedenkeller upp. Två raka vinster för Thörn men med en svår start har han endast 2.5 av 5, lika många poäng har Wiedenkeller.

Det var Wiedenkeller som hade bättre läge i mittspel och sedan slutspel med torn och dam men vid drag 27 hade båda under tre minuter på klockan. Plötsligt släppte Wiedenkeller en lucka vid kungen drag 33 genom att ta på d4 med damen. Thörn missade inte chansen att komma in bakom försvaret och inför damförlust gav Wiedenkeller upp.

Efter Thörn och Wiedenkeller ligger Cederstam och Lundin som ännu inte har tagit några poäng.