Wahlbom och Renman avhängda i toppstriden i Ålborg

Publicerad 18 oktober, 2018 av Sverrir Thór

Det kommer inte att bli någon svensk seger i veteranturneringen Larsen Memorial 2018 som nu pågår i danska Ålborg. Med en rond kvar att spela befinner sig visserligen svenskarna Magnus Wahlbom och IM Nils-Gustaf Renman fortsatt i det yppersta toppskiktet av tabellen men det finns inte ens en matematisk chans att någon av dem kommer att avsluta i topp.

Detta då de båda svenskarna spelade remi i sina respektive partier i sjätte och nästsista ronden, samtidigt som stormästarna Evgeny Sveshnikov och Henrik Danielsen båda vann sina partier. Därmed är Sveshnikov i ensam ledning med 5½ poäng medan Danielsen har 5 poäng och de båda svenskarna 4½ poäng. Då Sveshnikov och Danielsen möts i ett avgörande parti imorgon kommer någon av dem att få minst 6 poäng och det kan varken Wahlbom eller Renman matcha.

Övriga svenskar då? FM Bengt Hammar har tagit 4 poäng medan Peter Ekelund har 3½ poäng. FM Nils-Åke Malmdin, Kurt Ekelund, Ulf Norevall och Kaj Andersson (som nu har brutit turneringen) har 3 poäng och Robert Danielsson har 2½.

Chess-Results