Veteran-EM: Svenskmöte väntar i rond 3

Publicerad 5 augusti, 2018 av Sverrir Thór

FM NIls-Åke Malmdin. Foto: Lars OA Hedlund.
FM NIls-Åke Malmdin. Foto: Lars OA Hedlund.

Efter remin i första ronden i veteran-EM i Drammen visade Europamästaren IM Nils-Gustaf Renman att han avser försvara sin titel. Han mötte i andra ronden IM-kollegan Mikhail Archangelsky från Ryssland och efter ett långt parti kunde svensken konstatera att den första fullpoängaren var inkasserad. Han har därmed 1½ poäng på två ronder, likt landsmannen FM Nils-Åke Malmdin som trots en stor fördel mot engelsmannen FM Anthony Stebbings inte fick mer än en remi (se Inte bara schack för analys). De två svenskarna kommer sedan att mötas i rond 3.

Gunnar Hedin mötte starkt motstånd i form av tredjerankade IM Valentin Bogdanov från Ukraina och förlorade men vann gjorde däremot Leif Svensson som därmed tog revansch för förlusten i första ronden. Robert Danielsson spelade remi mot en lågt rankad norrman medan Mats Wahlstedt förlorade, även han mötte en norrman.

I 50+ klassen blev det i andra ronden ett svenskmöte då Kjell-Åke Andersson och Lars Blomström lottades mot varandra i ett parti som slutade med remi. Även Conny Holst spelade remi i andra ronden medan klubbkompisen i Limhamn, Ronny Kirppo vann sitt möte mot norrmannen Rune Bergquist. Slutligen förlorade Lennart Gunnarsson mot norrmannen Frimanslund.

Rond tre spelas imorgon klockan 15.

Turneringshemsidan
Livesändning på Chess24