Svenskar i topp i båda klasser i Drammen

Publicerad 6 augusti, 2018 av Sverrir Thór

Lars Blomström. Foto: Lars OA Hedlund.
Lars Blomström. Foto: Lars OA Hedlund.

Lars Blomström och Conny Holst är på delad andraplats i 50+ klassen i Veteran-EM i norska Drammen. Båda har tagit 2½ poäng på de tre ronderna och har en halva mindre än ledande storfavoriten GM Simen Agdestein. Lika många poäng har engelsmännen Gary Clark och Peter Gayson samt dansken Thore Nyboe Jensen och norrmannen FM Richard Bjerke.

I rond tre vann Blomström över norrmannen Oddvar Voll samtidigt som Holst besegrade Kjell-Åke Andersson som därmed fick möta en svensk andra ronden i rad. De övriga två svenskarna, Ronny Kirppo och Lennart Gunnarsson spelade båda remi mot varsin norrman och därmed har alla svenskar i 50+ klassen spräckt nollan poängmässigt.

I den äldre klassen 65+ gick IM Nils-Gustaf Renman segrande ur mötet med FM Nils-Åke Malmdin och därmed i allra högsta grad inblandad i toppstriden. Han har tagit 2½ poäng och ligger en halva bakom ledande norrmannen GM Leif Øgaard. Näst bäste svensk är Gunnar Hedin som vann israelen Yaacov Idesis och har 2 poäng.

Leif Svensson fick för andra gången på de tre inledande ronderna möta en rysk damspelare och spelade denna gång remi. Robert Danielsson besegrade en israelisk spelare med det förpliktigande namnet Rubinstein, dock inte Akiba i förnamn, och Mats Wahlstedt vann över norrmannen Aage Mella.

Således har alla svenskar i Veteran-EM plockat poäng i de tre inledande ronderna, vilket givetvis är glädjande.

Rond fyra spelas imorgon klockan 15:30.

Turneringshemsidan
Chess24 (livesändning)