Finbesök på Sports Heart Camp

Publicerad 6 augusti, 2024 av Leo Brodin

Pia spelade två simultaner. Foto: Joakim Hall, fotograf Sports Heart

Under förra veckan spelades Sports Heart Camp för tionde gången, ett läger i Tumba med tolv idrotter att välja mellan där schack är ett av alternativen. De som valde schack fick även prova på många andra idrotter och det blev intensiva dagar med de yngre på plats dagtid och de äldre övernattandes.

En simultan brukar ingå i lägret och detta år blev motståndaren en entusiastisk Pia Cramling. Hon spelade först mot de yngre deltagarna och sedan mot de äldre.

– Schackläger är bland det roligaste som finns och det roligaste som jag själv har varit med om.

Hon var nöjd med motståndet som hon fick av de 22 deltagarna i simultanen mot de äldre barnen. Det blev fyra remier och faktiskt en förlust.

– Det var ett bra parti och jag stod länge bra men till sist slog jag helt enkelt fel bonde och förlorade.

Ville Modig var den som lyckades besegra Pia Cramling och vid avslutningen fick han därmed titeln “Stormästarskräck” på sitt diplom. Han blev överraskad av sin hittills bästa seger i karriären.

– Jag trodde inte att jag skulle vinna, jag är superglad!

Ville Modig vann mot Pia Cramling. Foto: Joakim Hall, fotograf Sports Heart

Schackinriktningens mentor Mikael Sandberg ser också de två simultaner som Cramling spelade som lägrets höjdpunkter, till skillnad från många av schacktränarna var han med för första gången.

Det blev ungefär som jag hade tänkt mig. Jag insåg redan från början att det skulle bli fullt upp hela veckan men med fantastiska insatser från gruppledare, ungdomspraktikanter och en volontär blev det en mycket lyckad vecka med schackträning och andra sportaktiviteter.

Och han kan mycket väl komma tillbaka.

Jag kan definitivt tänka mig att återvända nästa år. Lägret gav mig personligen en oförglömlig upplevelse. Till nästa år ska vi marknadsföra schacket än mer över hela landet. Jag vill även tacka Sports Hearts ledning för en fantastisk vecka med ett läger som hade allt och verkligen satte ungdomarna i fokus.